Het Witte Paard

Claim

4.6

38 ratings

Gasten prijzen de hoge kwaliteit van het eten, met creatieve gerechten en goede smaakcombinaties.
Uitstekende culinaire ervaring
Het kleine, sfeervolle interieur wordt vaak genoemd als een pluspunt, wat bijdraagt aan een intieme eetervaring.
Sfeervolle en gezellige ambiance
De bediening wordt geprezen om hun vriendelijkheid, professionaliteit en kennis van gerechten en wijnen.
Vriendelijke en deskundige service
Vanwege de populariteit en beperkte capaciteit wordt gasten geadviseerd om vooraf te reserveren.
Reserveren sterk aanbevolen

#3 of 13 restaurants in Nes - €€€

Torenhoogte 5, 9163 HC Nes

+31 519 542 209

Gesloten

Rating

Dieet

🔥 Aanbevolen gerechten

Hier verschijnen gerechten met de hoogste beoordelingen. Laat een rating achter en help anderen hun favoriet te vinden!

📋 Menukaart

Voorgerechten

Paling - buikspek

Gerookte paling, gelakte buikspek, eendenlever, kastanjeboleet, 5 spices mayonaise en parels van groene appel

5.0

1 ratings

€ 19.50

Tonijn - vitello

Licht gebrande tonijn, furikake, kapper appeltjes, kalfsmayonaise, tempura, sesam wasabi en gepekelde citroen

4.8

2 ratings

€ 17.50

Bisque

Bouillon van Hollandse garnaal, gepelde Noorse garnaal, crème van mierikswortel

3.7

2 ratings

€ 9.50

Coquilles - zeekraal

Brugse Ganda ham, puree van kabeljauw, komkommer, beurre blanc met zeekraal

3.5

1 ratings

€ 19.50

Waddenoester

€ 4.80

Tussendoortje

Prosecco, cranberry en ijs van bosvrucht

€ 9.50

Makreel - watermeloen

Gebrande makreel, gemarineerde meloen, sambai, zoetzure rettich, bospeen puree en doperwtkruim

€ 16.50

Kalf - umeboshi

Tartaar van kalfslende, crème van umeboshi, gefermenteerd mosterdzaad, tonijn mayonaise, edamame en dragon

€ 16.50

Paprika - tomaat

Gegrilde paprika, compote van tomaat, cous-cous met harissa mousse van pecorino

€ 16.50

Venkel - dragon

Romige bouillon van venkel, sinaasappel, witte ui, roomkaas en olie van dragon

€ 9.50

Eendenlever - biet

Voor de liefhebber, rode appel, crème van rode biet en een jus van balsamico

€ 25.50

Amelander lam - knol

Rumpstuk van eilander lam, knolselderij, crouton van Amelander pof en saus van hooi (ook als hoofdgerecht te bestellen 29.5 )

€ 19.50

Gamba - langoustine

Grote reuzengarnaal, crème van zoete aardappel crème fraîche en saus van langoustine

€ 21.50

Hoofdgerechten

Scampi - coquille - gamba

Onze klassieker, in knoflook, gemberrisotto, kokkels en vanilleolie

4.9

2 ratings

€ 32.50

Pieterman - kruutmoes

Filet van Noordzee vis, Alkmaarse gort, appel, dragon, karnemelk, komkommer, saus van beurre blanc en daslook

4.8

1 ratings

€ 26.50

Boerderij eend - granaatappel

borstfilet, groene kool, walnoot, cacao en een saus van granaatappel - Extra eendenlever € 9.50

4.8

1 ratings

€ 27.50

Tournedos - port

Haasbiefstuk van regionaal vlees met een Kopke port saus - Extra eendenlever € 9.50

4.8

1 ratings

€ 37.50

Geitenkaas - biet

Gebakken geitenkaas op risotto van rode biet, gemarineerde gele biet en groene pesto

€ 24.50

Knolselderij - zwarte bonen

Steak van knolselderij, groene kool, edamame, saus van zwarte bonen en dashi-soja

€ 24.50

Gnocchi - oesterzwam

Gnocchi van pompoen, oesterzwam, noten, prei en zwarte olijven

€ 24.50

Rode mul - citroengras

Filet in een Thaise bouillon, artisjokhart, rijstnoedels sinaasappel en sereh

€ 26.50

Snoek - paling

Filet van zoetwatervis, venkel, bospeen, kappertjes, zwarte knoflook en saus van gerookte paling

€ 27.50

Kalf - hooi

Entrecote van kalf, koolrabi, gefermenteerd mosterdzaad een saus van kruidig hooi

€ 28.50

Varken - buikspek

Lende en gemarineerd buikspek van het Gaasterland varken, pruim en gember met een Japanse unagi saus en groene thee

€ 28.50

Friet - mayonaise

€ 5.50

Warme groente

€ 3.50