Restaurant Wielinga
Claim4.5
#31 of 121 restaurants in Leiden - €€€
Nieuwe Rijn 28, 2312 JD Leiden
4.5
🔥 Aanbevolen gerechten
Hier verschijnen gerechten met de hoogste beoordelingen. Laat een rating achter en help anderen hun favoriet te vinden!
📋 Menukaart
Voorgerechten
Biet
Gepofte rode biet, geroosterde knolselderij, appel, zoetzure gele biet, walnoot (V)
Zalm
Gemarineerde zalm, Hollandse garnalen, venkel, radijs, luchtige piccalillymayonaise, cracker zonnebloempit
Terrine
Terrine gerookte Ierse runderhals, pruimencompote, getoast brioche, pastinaak, gebrande hazelnoot
Steak tartaar
Steak tartaar met crème van eidooier, Violetmosterd en krokant van truffelaardapp
Gemarineerde langoustine
Gemarineerde langoustine met zacht gegaard buikspek en vinaigrette van macadamia en Aceto balsamico
Salade van bietjes
Salade van bietjes met basilicum, amandel, Feta en Hollandaise van biet (V)
Voor- en tussengerechten
Irish Mór Oester, per stuk
– Gegratineerd, Hollandaisesaus en Parmezaanse kaas
€ 5.75
Steak tartaar
Handgesneden tartaar van Black Angus bavette, gepocheerd henne-ei, cornichons, sjalot, zuurdesembroodcroutons
€ 22.50
Bisque
Romige schaaldierenbisque, Canadese kreeft, tomaat en bieslook
€ 21.50
Zwezerik
Gebakken kalfszwezerik, aardse groenten, kalfsjus met truffel
€ 26.50
Ganzenlever
Gebakken NIVO finess ganzenlever met gekarameliseerde appel, amandelcrumble en calvadosjus
€ 29.50
Tarbot
Gegrilde tarbotfilet, gepofte herfstgroenten, aardappelkaantjes, schuimige kreeftensaus
€ 49.50
Kreeft Thermidor
Halve / hele kreeft, spinazie, grove mosterd, gegratineerde Gruyère
€ 59.50
Ossenhaas
Ierse ossenhaas, pompoen, duxelles, madeirajus
€ 39.50
Tournedos Rossini
Ierse ossenhaas, gebakken ganzenlever, duxelles, madeirajus, truffel
€ 57.50
Nagerechten
Peer
Gepocheerde peer, cake van wortel en walnoot, Zwitserse room, roomijs boerenjongens, gekarameliseerde witte chocolade
Kaasplateau
Internationaal kaasassortiment met kletzenbrood, gesuikerde pecannoten, druiven en appelstroop
Chocolade
Geglaceerde ijsbombe gevuld met sorbet en roomijs van pure Cacao Barry Inaya chocolade
€ 14.50
Crêpes Suzette
Klassieke crêpes, Grand Marnier-sinaasappelsaus, vanille-roomijs
€ 14.50
Internationaal kaasplateau
Internationaal kaasplateau, kletzenbrood, druiven, gesuikerde pecannoten, appelstroop
€ 17.50
À la carte
Hoofdgerechten
Ravioli
Open ravioli, kastanjecrème, gepofte herfstgroenten, duxelles, cashewnoot, saus eekhoorntjesbrood (V)
Kabeljauw
Gebakken kabeljauw, Leidse hutspot, gebraiseerde kalfssukade, kreeftenhachee, kruidenolie
Eendenborst
Tamme eendenborst, krokante polenta, pompoentoffee, witlof, paddenstoelen, gevogeltejus met sinaasappel en staartpeper
Gebakken eendenborstfilet
Gebakken eendenborstfilet met rillette van eend en bereidingen van pompoen, Vadouvan en pompoenpit
Gebakken heilbotfilet
Gebakken heilbotfilet met crème van topinamboer, gemarineerde en gebakken spruiten, krokante topinamboer en topinamboer-Beurre Blanc
Gebakken knolselderij
Gebakken knolselderij met crème van zwarte knoflook, geroosterde Maitake paddenstoel, jus van knolselderij en olie van bladselderij (V)
Tournedos
Gebakken ossenhaas geserveerd met ossenstaart, garnituur van ui, aardappel en rode wijnjus
€ 39.50
Desserts
Gepocheerde peer
Gepocheerde peer met Blanc Manger, Amaretto en geschaafde amandel
Selectie kazen van “Fromagerie Bon”
Selectie kazen van “Fromagerie Bon” met seizoens-compote en getoast Fries suikerbrood
Chocolade & Koffie
Mousse van pure chocolade met ijs van koffie, Muscovado suiker en gezouten karamel
€ 15.00
Kaasplateau
Selectie van kazen met begeleidende garnituren
€ 17.50