Restaurant Wielinga
Claim4.5
13 ratings
#38 of 121 restaurants in Leiden - €€€
Nieuwe Rijn 28, 2312 JD Leiden
4.5
13 Ratings
🔥 Aanbevolen gerechten
Hier verschijnen gerechten met de hoogste beoordelingen. Laat een rating achter en help anderen hun favoriet te vinden!
📋 Menukaart
3-Gangen Keuzemenu - Voorgerechten
Biet
Gepofte rode biet, geroosterde knolselderij, appel, zoetzure gele biet, walnoot
€ 49.50
Zalm
Gemarineerde zalm, Hollandse garnalen, venkel, radijs, luchtige piccalillymayonaise, cracker zonnebloempit
€ 49.50
Terrine
Terrine gerookte Ierse runderhals, pruimencompote, getoast brioche, pastinaak, gebrande hazelnoot
€ 49.50
3-Gangen Keuzemenu - Hoofdgerechten
Ravioli
Open ravioli, kastanjecrème, gepofte herfstgroenten, duxelles, cashewnoot, saus eekhoorntjesbrood
5.0
1 ratings
€ 49.50
Eendenborst
Tamme eendenborst, krokante polenta, pompoentoffee, witlof, paddenstoelen, gevogeltejus met sinaasappel en staartpeper
5.0
1 ratings
€ 49.50
Kabeljauw
Gebakken kabeljauw, Leidse hutspot, gebraiseerde kalfssukade, kreeftenhachee, kruidenolie
5.0
1 ratings
€ 49.50
À La Carte - Voor- en tussengerechten
Steak tartaar
Handgesneden tartaar van Black Angus bavette, gepocheerd henne-ei, cornichons, sjalot, zuurdesembroodcroutons
5.0
2 ratings
€ 22.50
Zwezerik
Gebakken kalfszwezerik, aardse groenten, kalfsjus met truffel
5.0
1 ratings
€ 26.50
Bisque
Romige schaaldierenbisque, Canadese kreeft, tomaat en bieslook
5.0
1 ratings
€ 21.50
Irish Mór Oester
Cru, rode wijn-sjalottenvinaigrette, citroen / Cru, 3 gram Baeri kaviaar / Gegratineerd, Hollandaisesaus en Parmezaanse kaas
4.0
2 ratings
€ 4.75 / 10.50 / 5.75
Ganzenlever
Gebakken NIVO finess ganzenlever met gekarameliseerde appel, amandelcrumble en calvadosjus
€ 29.50
À La Carte - Nagerechten
Chocolade
Geglaceerde ijsbombe gevuld met sorbet en roomijs van pure Cacao Barry Inaya chocolade
€ 14.50
Crêpes Suzette
Klassieke crêpes, Grand Marnier-sinaasappelsaus, vanille-roomijs
€ 14.50
Internationaal kaasplateau
Internationaal kaasplateau, kletzenbrood, druiven, gesuikerde pecannoten, appelstroop
€ 17.50
3-Gangen Keuzemenu 54.50 - Voorgerechten
Steak tartaar
Steak tartaar met een crème van oester, daarbij een salade van komkommer, saus van citroengras en Hollandse wasabi
€ 54.50
Zalmforel
Gekonfijte zalmforel met een bonito-bouillon, bereidingen van peterselie, salade van venkel en krokant nestje van kataifi
€ 54.50
Knolselderij
Gerookte knolselderij met een saus van lavas, daarbij krokante boerenkool, gebakken spruitjes, shiso en een bouillon van knolselderij en lavas
€ 54.50
3-Gangen Keuzemenu 54.50 - Hoofdgerechten
Skrei
Skrei met kreeft en een saus van Vin Jaune, gemarineerde druiven en bleekselderij en bereidingen van bloemkool met een reductie van kreeft en truffel
4.5
2 ratings
€ 54.50
Poulet Noir
Rouleaux van Poulet Noir met een jus van volaille geïnfuseerd met groene peperkorrels, daarbij een crème van knolselderij, Hollandaisesaus, yuzu en radicchio
€ 54.50
Gekonfijte aardappel
Gekonfijte aardappel met een truffelsaus en oude Hollandse kaasschuim, daarbij gebakken aardpeer, Beurre Noisette bloemkool en geglaceerde witlof
€ 54.50
3-Gangen Keuzemenu 54.50 - Desserts
Parfait
Parfait van honing met een compote van blauwe bes en mousse van Chavroux
€ 54.50
Chocoladebombe
Chocoladebombe gevuld met een karamelmousse, gezouten karamel, boerenjongensijs en een compote van bessen
€ 54.50
Selectie kazen
Selectie kazen met garnituur van notenbrood, appelstroop en notenmix met honing
€ 54.50
À La Carte - Voorgerechten
Kingfish
Handgesneden tartaar van Kingfish met oestercrème, komkommersalade, krokante zeewier en saus van citroengras
5.0
1 ratings
€ 22.50
Langoustine
Geschroeide langoustines met een crème catalana van langoustine, daarbij bereidingen van wortel, olie van sobrasada en een schuimige saus van langoustine
€ 39.50
Foie & Ossenworst
Terrine van foie gras omwikkeld met ossenworst, gemarineerde bietjes, crème van zwarte knoflook en bereidingen van augurk
€ 27.50
À La Carte - Hoofdgerechten
Tarbot
Gekonfijte tarbot met kreeft en een saus van Vin Jaune, gemarineerde druiven en bleekselderij, bereidingen van bloemkool en een reductie van kreeft met truffel
5.0
1 ratings
€ 49.50
Tournedos & Foie gras
Gebakken ossenhaas met ravioli's gevuld met ossenstaart stoof en jus van ossenstaart met rundermerg, daarbij geroosterde kool en gebakken foie gras
€ 54.50
Zwezerik & Paling
Gelakte zwezerik gelardeerd met gerookte paling en een saus van gerookte paling met een cassoulet van witte bonen met dragon, rode ui, paling en bieslook
€ 39.50
Kreeft Thermidor
Halve / hele kreeft, spinazie, grove mosterd, gegratineerde Gruyère
€ 29.50 / 59.50
Ossenhaas
Ierse ossenhaas, pompoen, duxelles, madeirajus
€ 39.50
Tournedos Rossini
Ierse ossenhaas, gebakken ganzenlever, duxelles, madeirajus, truffel
€ 57.50
À La Carte - Desserts
Appel & Calvados
Gepocheerde appel met Calvados-ijs en een anglaise van Calvados, amandelkletskop en een mousse van vanille
€ 15.50
Chocoladesoufflé
Soufflé van pure chocolade met huisgemaakte vanille-roomijs en vers geschaafde truffel
€ 19.50
Kaasplateau
Selectie van kazen met een garnituur van notenbrood, appelstroop en notenmix met honing
€ 17.50